Les dades més destacades:

100% concerts gratuïts

70 % producció gironina

70 % producció gironina

30% producció catalana

Dalt l’escenari

50% dones
50% homes

Edició 2019

Assitència: 34.900 persones

24 concerts gratuïts

4 concerts de pagament

UN FESTIVAL QUE APOSTA PER LA CULTURA KM 0

El Festival Tempo s’adapta als nous temps, però continua lluitant per situar-se com una proposta de referència l’estiu a Girona. Des dels seus inicis fa 12 anys, Tempo ha apostat fort per la programació local; enguany però, suprimeix els concerts de pagament i potencia la fórmula que li ha funcionat en les edicions anteriors: música km 0 sota les estrelles, gastronomia local, llibres amb Martí Gironell i un espai ple de màgia al passeig Arqueològic de Girona. Això és Tempo, el Festival petit de Girona, un dels pocs que se celebra a la ciutat.

UN ESPAI PRIVILEGIAT: UN OASI AL BARRI VELL

El Festival Tempo s’ubica al Passeig Arqueològic (on en anteriors edicions se situava l’espai Village). Un espai tranquil, on gaudir de música a la fresca al mig del Barri Vell de Girona. L’accés serà per les escales que hi ha al davant dels Banys Àrabs: nits de música sota les estrelles, vermuts relaxants els caps de setmana i propostes de llibres les tardes de dimecres.

GASTRONOMIA KM 0 AMB EL GINJOLER

I una gastronomia de qualitat amb l’equip professional d’El Ginjoler, amb
plats per entaular-se i tapes per picar. Seran receptes per a tota mena de públics i necessitats: vegans, apte per a celíacs, sense lactosa… Tot, amb el toc especial de la cuina d’El Ginjoler, que té cura de tots els detalls perquè els àpats siguin una experiència sensacional.

Com que l’espai de restauració està obert cada dia de festival de 12h del migdia a 1.30 h de la matinada, permet als visitants la possibilitat de dinar, sopar, fer el vermut o simplement gaudir de cafès i begudes variades a tota hora.

A més, disposarem d’un bar de vins a càrrec de Peralada.

FRIT RAVICH- VERMUTS MUSICALS. QUEDEM?

L’empresa gironina Frit Ravich, fabricant de patates xip, snacks i fruits secs, patrocina enguany un espai molt especial del Festival Tempo: els Vermuts Tempo. Una magnífica iniciativa per gaudir de l’hora del vermut, amb els nous snacks Frit Ravich, com les patates xips hot dog, o els clàssics de tota la vida, com el Cocteleo o les patates.
Sota el títol de Frit Ravich Vermuts Musicals Quedem, els dissabtes i diumenges del Festival, a partir de les 13 h, diverses propostes musicals acompanyaran l’hora del vermut. Diego Armando DJ, Julia Cutler, Joves d’Eumes, Toma 2, Smooth Duet, Jon Kieb o Nueva Onda ambientaran els migdies al passeig Arqueològic.

SOSTENIBILITAT: ENTRE TOTES ÉS POSSIBLE

Tempo Girona vol aconseguir ser una proposta totalment sostenible. Cal posar fre al canvi climàtic i creiem que des del Festival podem posar el nostre modest gra de sorra. Estem treballant perquè això sigui així.

Els elements de decoració del Festival són fets amb fusta i materials naturals, així com les cartes i els rètols de senyalització. El material dels àpats (coberts, plats, etc.) són tots biodegradables, així com els gots que ens facilita el nostre patrocinador Estrella Damm.

Necessitem el vostre ajut per tal de mantenir el nostre compromís amb el medi ambient. Per això us demanem que tingueu molta cura a l’hora de dipositar les deixalles en els recipients adequats: Vidre, cartó, orgànic, etc….

Entre tots i totes podem fer un Festival Sostenible!

RECOMANACIONS I MESURES COVID’19

El Festival Tempo aplica totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de tot i totes

Els responsables del Festival Tempo Girona som grans defensors de la cultura i de la seva supervivència, com queda clarament demostrat en el fet que tots els concerts que estan programats són gratuïts. Aquesta és una manera que el públic pugui consumir cultura a cost 0 i que, al mateix temps, els i les artistes puguin tenir algun ingrés. Per tant, agraïm a l’Ajuntament de Girona, al públic i als i les artistes que puguin fer possible aquest Petit Festival del Barri Vell.

Aquestes són les mesures que s’apliquen:

AFORAMENT I ACCESSOS

· L’aforament està limitat a 407 persones i aquest aforament es compleix escrupolosament. L’aforament màxim està calculat seguint les pautes de l’enginyer del projecte i en base als requeriments de distancia seguint les pautes COVID-19. El públic està distribuït en diferents espais seguint la tipologia de mobiliari que hi ha instal·lat a tot el recinte que ocupa el Village del Tempo i sempre complint amb el 1,5 metres de distància entre mobiliari i mobiliari. S’han estudiat les zones més properes a l’escenari per distribuir els seients en zones de pas intermitges i evitar així que el públic assistent pugui ballar.

· El control de l’aforament es realitza mitjançant una taula, tenint comptabilitzades les entrades i sortides del recinte. Un cop assolit el màxim aforament de 407 persones, ja no es permet l’entrada de més públic i s’estableix una cua per ordre d’arribada per esperar el torn d’entrada.

· El Festival Tempo destina 3 persones a controlar l’aforament: 2 se situen a la porta principal i una tercera a l’accés per darrere (molt menys concorreguda)

. Un cop l’aforament és complet es demana als assistents que facin cua respectant la distància de seguretat.

MASCARETA OBLIGATÒRIA

 · És obligatori l’ús de mascareta i no és permès l’accés a aquelles persones que no la portin posada.

· A l’interior del recinte, és obligatòria la mascareta excepte en el cas que les persones estiguin menjant o bevent.

· Es destina una persona de TEMPO GIRONA per vigilar que aquesta mesura es compleixi.

· Tot el personal porta la mascareta obligatòria.

ORGANITZACIÓ I CIRCUITS DE PÚBLIC

· Les taules estan separades entre si per mantenir la distància de seguretat (1,5 m)

· S’ha eliminat un petit espai davant l’escenari que el primer dia va propiciar que algunes persones del públic s’aixequessin a ballar. Aquest espai s’ha eliminat i s’hi han posat taules i cadires.

· Els músics i /o organitzadors, abans de començar el concert, demanen el respecte per les mesures de seguretat i que es mantingui la distància de seguretat durant tot el concert.

· Una persona de Salmon Bross fixa i dues més ocasionalment vigilen i tenen cura que el públic mantingui totes les mesures sanitàries i de distància.

· El personal també té cura que el públic s’assegui només en els llocs habilitats per fer-ho.

· No és permès moure el mobiliari (taules i cadires) de lloc; d’aquesta manera assegurem la distància de seguretat.

CONSUMICIONS I GASTRONOMIA

· Es demana el pagament amb tarja sempre que sigui possible per tal d’evitar el contacte entre públic i personal.

· No hi ha cartes per evitar transmissions. En el seu lloc, totes les taules disposen d’un codi QR amb els menús i s’han instal·lat cartells grans per tal que el públic pugui llegir les cartes.

· Tots els materials utilitzats per menjar o beure són d’un sol ús.

· El personal d’El Ginjoler (restauració) desinfecta les taules freqüentment amb una solució desinfectant (Alcolac Plus). És un desinfectant hidoralcohòlic desinfectant, bactericida, fungicida i viricida.

· S’han instal·lat petits contenidors de diferents fraccions perquè el mateix consumidor retiri les seves deixalles, si s’escau.

SOLUCIONS HIGIÈNIQUES

· S’han instal·lat cartells recordant les mesures de seguretat arreu del recinte.

· Hi ha 4 punts de rentat de mans anomenats PUNTS HIGIÈNICS (un a cada entrada, un a l’escenari per als músics i un a la barra principal). Estan senyalitzats. En aquests punts hi ha gel hidroalcohòlic i paper per eixugar les mans, i un altre dispensador de desinfectant per pulveritzar damunt les superfícies que ho requereixin.

·  Als lavabos hi ha gel hidroalcoòlic per rentar-se les mans.

· En accedir al recinte, és obligatori rentar-se les menes amb una solució hidroalcohòlica.

Del 16 de juliol al 15 d’agost

UN FESTIVAL QUE SEGUEIX APOSTANT PEL KM 0

El Festival Tempo s’adapta als nous temps, però continua lluitant per situar-se com una proposta de referència l’estiu a Girona. Des dels seus inicis fa 12 anys, Tempo ha apostat fort per la programació local; enguany però, suprimeix els concerts de pagament i potencia la fórmula que li ha funcionat en les edicions anteriors: música km 0 sota les estrelles, gastronomia local, llibres amb Martí Gironell i un espai ple de màgia al passeig Arqueològic de Girona. Això és Tempo, el Festival petit de Girona, un dels pocs que se celebra a la ciutat. Carmen Souza, St Paul & the Broken Bones, Myles Sanko o Fantastic Negrito.

Un espai privilegiat

El Festival Tempo s’ubica al Passeig Arqueològic (on en anteriors edicions se situava l’espai Village). Una gran varietat de grups i cantants actuen en aquest segon escenari amb estils pop-rock, blues, jazz, funk, indie, dance electrònic, soul, reggae, salsa i son cubano, hi hop i rumba.

L’oferta gastronòmica anirà a càrrec de l’equip d’El Ginjoler, amb plats per entaular-se i tapes per picar. A més, disposarem d’un bar de vins a càrrec de Peralada. Tots els concerts són gratuïts i l’entrada a l’espai és lliure per a tothom, tot i que es controlarà l’accés per mantenir les mesures de seguretat fruit del Covi’19.

A més, també s’hi programen activitats culturals com el Tempo Llibres o els Vermuts musicals. Com que l’espai de restauració està obert tots els dies de festival de 12h del migdia a 1.30 h de la matinada, permet als visitants la possibilitat de dinar, sopar, fer el vermut o simplement gaudir de cafès i begudes variades a tota hora.