Love of Lesbian i Marlango, caps de cartell de la 10ª edició del festival, han esgotat les entrades i omplert al màxim l’aforament de la plaça dels Jurats

 

Santi Balmes, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer de Love of Lesbian van inundar la plaça dels Jurats de Girona de música i de gent ahir al vespre amb un concert apoteòsic que va fer les delícies del públic durant gairebé dues hores. Amb el 100% de l’aforament complet, la banda va estar repassant els seus grans temes en un format proper i creant un marc ideal i distès entre la gent per fer-los entrar en els seus “universos infinitos”.

En el concert de divendres passat, Marlango també va fer un ple d’assistència amb un concert íntim a l’aire lliure en que va reviure els seus grans èxits i va avançar algunes cançons del seu nou disc, “Technicolor”. En la inauguració del festival del dia anterior, el concert sorpresa de Miquel Abras va reunir un total de 700 persones al Village Tempo, al Passeig Arqueològic. Mentre els assistents gaudien d’una copa de cava, el cantautor català va aprofitar per presentar les peces del seu nou projecte, “La vida en un sospir”.

CONCERTS TEMPO

Aquesta setmana, l’Auditori Tempo ha programat els concerts d’Emmanuel Djob i la Jove Big Band Girona, el trio de Brooklyn Tortured Soul i els neoyorquins Lucky Chops, a més del projecte Young Girl Talent de l’escola de noves arts aplicades Sarriart, que dóna l’oportunitat a noies joves de demostrar el seu talent vocal i pianístic a l’escenari.

La zona Village, ubicada  al Passeig Arqueològic, ha programat concerts gratuïts fins el 12 d’agost, permetent a tot tipus de públic gaudir de totes les opcions que ofereix un esdeveniment plenament consolidat en el calendari cultural d’estiu de la ciutat.

Alguns dels artistes que encara han de fer la seva aparició són Halldor Mar, Rocío Faks o Edna Sey de la banda The Sey Sisters. Molts altres grups de diversos estils amenitzaran la zona, com Litus 3, Waltrapa & Cashmakers, The Holy Sinners, Sound System, Stone Clouds o David Mauricio, entre d’altres. Un any més la col·laboració amb el festival Neu! ens portarà també 3 grans concerts en una sola jornada: Tom Hagan, Ferran Palau, i Ljubliana & The Seawolf.

Com a activitats destacades, aquesta tarda hi haurà un Taller de la Veu impartit per Emmanuel DJob aprofitant la seva estada a la ciutat i també un Sopar Astronòmic el dia 1 d’agost organitzat per l’associació AstroGirona. S’instal·larà un Planetari Blau obert al públic a la Plaça dels Jurats, i els que s’apuntin, podran gaudir d’un sopar a càrrec d’El Ginjoler i de la xerrada-taller “Quina olor fa la Lluna?” a càrrec de Rafael Balaguer. Aquestes dues activitats requereixen d’inscripció prèvia a la web del festival.

Per últim, el cicle literari Tempo Llibres repeteix aquest any de la mà de l’autor Martí Gironell, que ens porta a 3 coneguts escriptors per conversar sobre els seus llibres en un ambient distès i obert a tothom: Javier Sierra, Alejandro Palomas i Care Santos.

L’horari de la zona de restauració Village és des de les dotze del matí fins la una de la matinada al llarg de les 3 setmanes que dura el festival i l’entrada és lliure per a tothom amb tots els concerts de franc.