Carregant Esdeveniments

Blanquito Zurdito

21 juliol @ 21:00 - 30 setembre @ 22:30

Presentació del nou treball Night and Day

Lluís Figueres és un guitarrista molt conegut a l’escena gironina. L’any 1997 va enregistrar el seu primer disc amb el grup gironí Zitzània, alhora que tocava amb grups locals com ara Astun Kiki (amb membres de Sopa de cabra i d’Umpah-Pah).

L’any 2000 va viatjar a Dublín per ampliar coneixements. Allà va treballar amb nombrosos grups de blues i rock com ara Mary Stokes Band (amb el qual va enregistrar dos àlbums), Rob Strong o Mary Coughlan. El 2006 va tornar a Catalunya i des de llavors ha tocat amb grups com ara Grateful blues, Howlin’ Dogs, Sàvats, Xavi Múrcia, Michele McCain, Julio Lobos, Joanjo Bosk, David Busquets…

Ocasionalment també ha acompanyat a diferents músics de blues americans de gira com ara Billy Boy Arnold o Angela Brown. Ara, Lluís Figueras es presenta amb el seu nou projecte musical en solitari, Blanquito Zurdito, amb només veu i guitarra, i en el qual barreja la música d’arrel americana, el blues i el rock’n’roll.

Des que va començar el projecte, fa un any i mig, ha actuat al BMF 2019, al Blues&Plus de Lleida i a nombrosos locals de l’escena gironina. Blanquito Zurdito també té una altra versió amb formació de quartet i en aquests moments està ultimant el seu primer treball discogràfic Night and Day.

TOTS ELS CONCERTS SÓN GRATUÏTS

 

FITXA ARTÍSTICA

Lluís Figueras, guitarra i veu

Procedència: Palafrugell