El festival Tempo sota les Estrelles celebra els seus 10 anys de trajectòria de la mà de Love of Lesbian, Marlango, Emmanuel Djob, Tortured Soul, Lucky Chops i Halldor Mar, entre d’altres.

 

El festival Tempo Sota les Estrelles compleix 10 anys omplint de música i gastronomia les nits d’estiu a Girona. Del 19 de juliol al 12 d’agost, un espai idíl·lic, la millor música i cuina de km0 conflueixen per donar forma a un festival que ja és tot un referent musical de la ciutat.

En aquests darrers 10 anys, al Tempo s’han programat un total de 115 concerts amb un 40% d’ells gratuïts, i més de 300 músics han tocat als escenaris del Village i l’Auditori. Una programació amb artistes de renom, juntament amb l’oferta gastronòmica i les nits temàtiques del Village, han aconseguit que el Tempo adquireixi una dimensió única: potenciant una ubicació històrica i ampliant l’oferta cultural de Girona.

Albert Candela, director del festival, ha destacat algunes de les novetats pel que fa a aquesta nova edició, començant pel canvi d’horaris de la programació per adaptar-la als horaris europeus: “Enguany tenim com a prioritari garantir el descans del veïns, per aquest motiu, ens hem adaptat als horaris europeus i hem plantejat una programació amb més concerts de migdia i de tarda”, ha recalcat. L’horari del Village s’allargarà com a màxim fins a la 1:30h de la matinada els caps de setmana i els concerts de l’Auditori finalitzaran abans de les 12h de la nit. Una segona novetat és la incorporació del projecte Girls Young Talent de l’escola de noves arts aplicades Sarriart que dona l’oportunitat a noies joves per demostrar el seu talent vocal i pianístic a l’escenari del Tempo.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha aplaudit aquestes iniciatives perquè lliguen amb “la línia estratègica de conciliació dels esdeveniments culturals amb el veïnatge”. Així mateix, ha afegit que “el Tempo quadra a la perfecció amb l’aposta del govern d’apropar la cultura a la ciutat i el talent local, així com el fet de garantir la igualtat d’oportunitats entre gèneres amb el Girls Young Talent”. “N’estem especialment contents”, ha conclòs.

Per últim, el director del festival també ha anunciat el llançament d’una promoció sota el nom de Tempo 10: “durant 1 setmana tots els concerts de pagament estaran a 10 euros fins a esgotar existències, a excepció de Marlango i Tortured Soul, a partir d’avui a les 22h de la nit”.

 

AUDITORI TEMPO

L’escenari principal del festival es situa a la Plaça dels Jurats amb l’Auditori Tempo, on es programa un cicle de concerts soul, jazz, swing i pop de primera categoria. Love of Lesbian i Marlango són els dos caps de cartell d’enguany. Marlango obrirà el festival el dia 20 de juliol amb un concert per reviure els seus grans èxits i avançar algunes cançons del que serà el seu nou disc, “Technicolor”. Santi Balmes, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer de Love of Lesbian tocaran dos dies més tard, el 23 de juliol, per repassar els seus temes més coneguts en un format proper i amb el Barri Vell de teló de fons. A continuació, el funk, gospel i jazz amb més ànima inundaran l’escenari gràcies a Emmanuel Djob i la Jove Big Band Girona, al trio de Brooklyn Tortured Soul i als neoyorkins Lucky Chops.

 

VILLAGE TEMPO

La zona Village s’ubica al Passeig Arqueològic en un oasi urbà on naturalesa i història serveixen de marc a una experiència musical i gastronòmica. Una gran varietat de grups i cantants actuaran en aquest segon escenari amb estils pop-rock, blues, jazz, funky, indie i rumba mentre el públic gaudeix d’una oferta culinària amb menús de dinar i sopar a càrrec del Ginjoler i cocteleria a l’aire lliure.

Enguany també s’estrena una nova secció al Village anomenada Talents Tempo en col·laboració amb l’ajuntament de Girona, l’Espai Marfà i l’Escola de Música Moderna del Girona on posem l’escenari del Village a disposició de nous talents gironins que volen una oportunitat per donar-se a conèixer, acció que serveix per potenciar els nous grups emergents del la ciutat. “Ens interessa especialment la creació i fer emergir els nostres talents amb iniciatives com aquesta”, ha comentat l’alcaldessa.

La inauguració del Village tindrà lloc el 19 de juliol amb el concert sorpresa d’un famós artista català de llarga trajectòria que es desvetllarà més endavant. Un altra cara ben coneguda del panorama musical que vindrà a actuar amb la seva guitarra de pop-rock alternatiu és Halldor Mar, presentador del programa Katalonski de TV3. Molts altres grups de diverses temàtiques musicals amenitzaran la zona, com les versions de Litus 3, el rhythm’n’blues de Waltrapa & Cashmakers o el cantautor gironí David Mauricio. També gaudirem de vermuts amb concerts en directe de a càrrec de l’Escola de Música Moderna de Girona i un any més la col·laboració amb el festival Neu! ens portarà 3 grans concerts amb Tom Hagan, Ferran Palau, i Ljubliana & The Seawolf. Per últim, els amants de les estrelles podran inscriure’s en un sopar astronòmic per observar els estels gracies a l’associació AstroGirona.

L’horari del Village és de 12h am a 1:30h am al llarg de les 3 setmanes que dura el festival i l’entrada és lliure per a tothom amb tots els concerts de franc.

 

TERRASSA TEMPO

La Terrassa és un nou espai especialment destinat a grups grans o a trobades d’empresa que permet gaudir d’un sopar amb vistes privilegiades a l’escenari de l’Auditori i gaudir dels concerts principals.

El menú gastronòmic que es prepara per aquesta vetllada es dissenya en exclusiva per a l’ocasió, permetent als comensals l’accés lliure tan a l’Auditori com al Village. Aquest espai està disponible per a reserves tant per a particulars com per a empreses.

 

VENTA I DESCOMPTES EN LES ENTRADES

La promoció Tempo 10 començà el 7 de juny a les 22h de la nit i durarà 1 setmana amb tots els concerts de pagament a 10 euros fins a esgotar existències (25 entrades per concert), a excepció de Marlango i Tortured Soul.

La venda d’entrades està disponible a través de la web www.tempogirona.cat i també hi ha diversos descomptes a través del Club Girona Cultura, el Club 3C i per a socis d’El Punt Avui, que només són aplicables al preu normal de les entrades, és a dir, fora de la promoció del Tempo 10.